Stichting Pilgrim Harbour

Stichting Pilgrim Harbour wil, sinds haar oprichting in 2017, haar bijdrage leveren om Historisch Delfshaven beter op de kaart te zetten. Om met haar activiteiten Historisch Delfshaven voor de bewoners, de ondernemers en  ook voor de bezoekers aantrekkelijker te maken.

Zij doet dit: 1) door activiteiten en initiatieven van anderen te promoten en te ondersteunen waar dat kan en 2) door elk jaar het Pelgrim Harbour Festival te organiseren.

2020 is het jaar dat het 400 jaar geleden is dat de “Founding Fathers” van de verenigde staten van Amerika in Delfshaven op de boot zijn gestapt richting hun “beloofde-land”.

In 2020 zijn alle activiteiten die u in onze agenda ziet gericht vanuit het thema: “Komen en Gaan”. Een thema dat ons van Delfshaven bindt. Een thema waar vele communities in Delfshaven hun aanknopingspunten hebben voor activiteiten, vieringen en of herdenkingen.

Inhoudelijk

Pilgrim Harbour presenteerde haar eerste Pilgrim Harbour Festival  in de zomer van 2017. Met dit nieuwe festival wil Pilgrim Harbour het positieve verhaal van migratie brengen en het succes van een multiculturele samenleving vieren. Het festival is een podium waarop muzikanten en kunstenaars hun verhaal van het succes van migratie in onze samenleving door middel van muziek kunnen vertellen. Het festival gebruikt de omgeving en de geschiedenis van Delfshaven als decor voor zowel de eigentijdse cultuur van Rotterdam als de traditionele wereldculturen. Deze invalshoek is gekozen vanuit stichting Pilgrim Harbour vanwege haar sterke betrokkenheid met Delfshaven en haar talentvolle bewoners; een klein gebied in Rotterdam met een bijzondere geschiedenis.

In dit hele kleine gebied in Rotterdam is veel te vertellen over pelgrimage en de pioniersgeest. In Delfshaven leeft de migratie vroeger, nu en in de toekomst.

Stichting Pilgrim Harbour wil:

  1. Een stimulans zijn voor het multiculturele dynamiek en leven van stad en buurt, vooral wat de samenwerking tussen musici van verschillende culturen betreft;
  2. Een podium aanbieden waarop jong talent en de communities van Delfshaven en Rotterdam elkaar tegen komen, steeds op verrassende wijze;
  3. Aandacht scheppen voor het de “success stories” van talloze immigranten die de uitdagingen van integratie met verve en overtuiging aangaan, vaak gepaard met hun eigen cultuur en muziek

De haven en haar omgeving is immers een plek van aankomst en vertrek, van grote ambities en ondernemerszin, en van hoop. Pilgrim Harbour weerspiegelt de hoop van de vertrekkende pioniers van weleer of de gedwongen reiziger of vluchteling van vandaag die aan een nieuw leven in dit oude gebied van de stad mag beginnen.

Beloningsbeleid stichting

De stichting Pilgrim Harbour heeft geen commercieel doel en werk op een basis van een kostendekkende begroting en samenwerking met vrijwilligers.

Stichting Pilgrim Harbour

Achterhaven 138
3024 RC  Rotterdam

RSIN: 858046374
KvK: 69872341

Bestuur

Hugo Bongers (penningmeester)
Harrie Schoonewille (secretaris, voorzitter a.i.)
Rieme Wouters
Arjen Baas
Erik Wellen

Secretariaat

Harrie Schoonewille
Email: secretaris@historischdelfshaven.nl

ANBI

Stichting Pilgrim Harbour beschikt over een ANBI-status (Algemene Nut Beogende Instelling). Dit betekent dat jouw (periodieke) giften fiscaal aftrekbaar zijn binnen de inkomstenbelasting. Het KvK afschrift, onze ANBI verklaring en de statuten zijn hieronder te downloaden.

ANBI-verklaring-PH-201830905
Uittreksel KvK Stichting Pelgrim Harbour
Statuten
Jaarverslag 2018
Jaarrekening 2018