nathaniel gomes
Kapper Nataniël Gomes en bedenker van shoarmagerecht ‘Kapsalon’, links, in shoarmazaak El Aviva. © Jan de Groen I AD

Nataniël Gomes, kapper Tati en de bedenker van de kapsalon, is overleden op 47-jarige leeftijd. De Rotterdammer was een icoon in West en ver daarbuiten, mede door het inmiddels wereldberoemde gerecht dat hij twintig jaar geleden bedacht. 

Goede vriend en trouwe klant Jandino Asporaat deelde het nieuws zondag via Instagram. “Mijn hart brak in duizend stukken toen ik je vannacht zag liggen.”

De kapsalon

Nataniël Gomes was kapper in Kapsalon Tati aan de Schiedamseweg en bezocht regelmatig de shoarmazaak op de hoek, El Aviva. Twintig jaar geleden, in 2003, vroeg Nataniël tijdens het bestellen niet om een pita of broodje, maar om patat met shoarma in een bakje. Het gerecht werd gefinetuned met gesmolten kaas, komkommer, tomaat, sla, knoflooksaus en sambal: de kapsalon was geboren!

Door mond-tot-mondreclame, en later via social media, werd het gerecht beroemd in Rotterdam en ver daarbuiten. Jandino: “Journalisten uit New York, China, Rusland kwamen je interviewen, omdat ze jouw verhaal zo bijzonder vonden.”

Lees verder onder de Instagram-post >

https://www.instagram.com/p/CuwRG8MKZS6/embed/captioned/?cr=1&v=14&wp=1000&rd=https%3A%2F%2Findebuurt.nl&rp=%2Frotterdam%2Fnieuws%2Fnataniel-gomes-47-overleden-kapper-tati-en-bedenker-van-de-kapsalon~311666%2F#%7B%22ci%22%3A0%2C%22os%22%3A1308%7D

Kapper Tati

Maar de kapsalon is niet het enige waar ‘Tati’ om bekend stond. Veel Rotterdammers schoven in zijn stoel voor een knipbeurt, een goed gesprek en wijze raad. Jandino: “Jij had geen kapperszaak, maar een plek waar iedereen zich familie voelde. Al twintig jaar zie ik jou een paar keer per week. Niet per se voor het scheren, maar voor al je adviezen, grappen, verhalen en dromen.”

Op social media stromen de reacties en anekdotes over Nataniël binnen. Er zullen vandaag veel kapsalon worden gegeten in Rotterdam.

Bron: https://indebuurt.nl/rotterdam/nieuws/nataniel-gomes-47-overleden-kapper-tati-en-bedenker-van-de-kapsalon~311666/