vr 21 jul., 10:06 

Rotterdam – Het historisch foodfestival Ketels aan de Kade, met als bakermat het pittoreske Historisch Delfshaven, is in de loop der jaren een begrip geworden in Rotterdam. Tijdens Ketels aan de Kade kunnen bezoekers, midden in een historisch decor, het Rotterdamse verleden letterlijk proeven. 

Snuffelen langs de vele marktkramen of aanschuiven in de open lucht herberg; genieten van eeuwenoude ambachten, kookdemonstraties, straattheater en troubadours.

Na acht fantastische en succesvolle edities, hebben de organisatoren van Ketels aan de Kade, Sjoerd van Gent en Rachid Benhammou, besloten te stoppen met het organiseren van dit historisch festival. 
Er is contact ontstaan met Hugo Bongers en Erik Wellen van Stichting Pilgrim Harbour, die onder andere Kunstroute GO West! en Lente in Delfshaven organiseert. Want zo een mooi en belangrijk festival mag natuurlijk niet verdwijnen!

Het stokje is nu overgedragen en daar zijn de organisatoren heel erg blij mee, want dat betekent dat Ketels aan de Kade een doorstart gaat krijgen. Dit wordt in samenwerking met elkaar gedaan; de scheidende organisatoren samen met de opvolgers.
Er is op constructieve gezamenlijk gezocht naar een oplossing om Ketels aan de Kade voor Delfshaven te behouden. Dit heeft iets langer geduurd dan voorzien maar men is er uitgekomen. 

Uiteindelijk is besloten om het festival dit jaar niet te laten plaats vinden. Maar dat betekent dat de nieuwe organisatoren nu genoeg tijd hebben om alles in orde te maken en om volgend jaar, 2024, Ketels aan de Kade weer als vanouds in volle glorie en ornaat zal prijken in het mooie Historisch Delfshaven.

Bron: https://www.dehavenloods.nl/nieuws/algemeen/48385/ketels-aan-de-kade-krijgt-doorstart-in-2024-weer-een-nieuwe-e