29 juni, 11:54  2 minuten leestijd

Kat Lex was een graag geziene gast bij café 't Pakhuys

Kat Lex was een graag geziene gast bij café ‘t Pakhuys© Hamp Harmsen

Hij is ongekend populair in Rotterdam-Delfshaven: Lex de kat. Sterker nog, de viervoeter staat te boek als de meest gefotografeerde kat van de wijk. Momenteel bevindt Lex zich buiten het zicht van de camera’s en dat om een wel heel bizarre reden. De Britse Korthaar is dinsdagavond op klaarlichte dag ontvoerd door twee vrouwen.

Zijn baasje Hamp Harmsen woont op een woonboot aan de Voorhaven. Hij wist niet wat hij hoorde toen zijn vrouw hem belde. “Ze hebben Lex meegenomen”, luidde de vreemde mededeling. “Hoezo ze hebben de kat meegenomen?”, was zijn eerste reactie. Maar het was echt waar: twee vrouwen hadden eerder die ochtend de super lieve en gehoorzame Lex van het terras van Café ‘t Pakhuys geplukt en met hem in de handen weg gelopen.

‘Je ziet ze hem aaien’

“Hij lag zoals gewoonlijk op het terras van het kleinste café van Delfshaven”, schetst Harmsen de situatie. “Vervolgens kwamen er twee dames aanlopen. Op beelden zie je ze hem een poosje aaien, even de haren goed doen, de kat oppakken en met de kat weglopen. Je ziet Lex nog een beetje kijken van: wat gebeurt hier? Dit is bizar. Wie neemt nou een kat mee?” 

Lex geniet in Delfshaven van het zonnetje. Woensdag werd de kat ontvoerd door twee vrouwen

Lex geniet in Delfshaven van het zonnetje. Woensdag werd de kat ontvoerd door twee vrouwen© Hamp Harmsen

De twee dames in kwestie dus, van wie op meerdere plekken loepzuivere beelden zijn gemaakt. “Het is heel bijzonder, maar het werd door een buurtbewoner gezien”, vervolgt Harmsen. “‘Hé, er lopen twee mensen met jouw kat. Is dat de bedoeling?’ Vervolgens ging het balletje rollen. We kregen beelden doorgestuurd, vanochtend werden andere beelden opgevraagd bij de verschillende cafés waar camera’s voor de deur hangen. Ze zijn ook bij het Heemraadspark gezien, waar een politiecamera hangt. Die kan helemaal zuivere beelden maken.” 

Lex wordt erg gemist

Het beestje wordt erg gemist, vertelt Harmsen. “Lex is heel bijzonder. Het is natuurlijk een Britse Korthaar, met zo’n korte onderkaak Daardoor hebben ze zo’n grumpy gezicht. Lex is heel stoïcijns. Hij gaat als het terras vol zit gewoon middenin op het terras op zijn rug liggen en een beetje zonnen. Of hij ligt lekker op de bartafel. Als er dan zo’n groep toeristen met de bus aankomt, staan ze met drie rijen dik te fotograferen. Het doet hem allemaal helemaal niks.” 

Lex de kat in een karakteristieke pose

Lex de kat in een karakteristieke pose© Hamp Harmsen

Aangifte

Harmsen deed woensdag aangifte bij de politie. Van Lex ontbreekt helaas nog elk spoor. In Delfshaven hopen niet alleen zijn baasjes, maar alle omwonenden hun verloren zoon weer snel in de armen te sluiten. 

'Lex is heel bijzonder. Het is een Britse Korthaar, met van die korte onderkaken. Daardoor hebben ze zo'n grumpy gezicht'

‘Lex is heel bijzonder. Het is een Britse Korthaar, met van die korte onderkaken. Daardoor hebben ze zo’n grumpy gezicht’© Hamp Harmsen

Bron: https://www.rijnmond.nl/nieuws/1688698/brutaal-terraskat-lex-op-klaarlichte-dag-ontvoerd