Natuurlijk hoeven de kinderen niet stil te zitten tijdens het Lente Festival Delfshaven. Op zondag 8 mei kunnen de kinderen in de leeftijd van 2 tot 14 jaar een workshop ‘schilderen’ volgen. De kinderen kunnen zich vanaf 12.00 melden op het Piet Heynsplein. Om 13.00 zal de workshop starten. Ouders zijn welkom!

De workshop is rond 15.00 afgelopen, waarna de gemaakte kunstwerken geshowd kunnen worden aan ouders en andere bezoekers. Er staat dan een pannenkoek klaar voor de kinderen. Vanaf 16.00 zal er muziek zijn op het Piet Heynsplein. Ook daarvoor zijn zowel ouders als kinderen meer dan welkom.

Ben jij in de leeftijd van 2 tot 14 jaar of heb je en kind in deze leeftijdscategorie? Meld je dan snel aan voor deze te gekke workshops ‘Schilderen/tekenen aan de kade (zoals van Dongen)’!

Kinderatelier Punt 5

Schilderen aan de Kade: (zoals van Dongen) Schilder workshop voor kinderen. PUNT 5 is een kinderatelier speciaal opgericht voor de kinderen in de Rotterdamse wijk Bospolder-Tussendijken, Delfshaven. Al deze kinderen wonen in een aandachtswijk. Dit maakt het atelier bijzonder, want in de regel komen deze kinderen van huis uit niet vaak in aanraking met kunst. Ons naschoolse aanbod is wijkgericht, maar alle andere kunstprojecten worden bezocht door kinderen van scholen vanuit heel Rotterdam. Vanuit alle wijken en elk schooltype weten ze ons kinderatelier te vinden.

Vera Harmsen

Op zondagmiddag van 13.00-15.00 uur kunnen kinderen ook tekenen bij Vera Harmsen. De kinderen kunnen zich voor deze workshop verzamelen bij het Piet Heynsplein. Vader van Dongen had een mouterij op de Voorhaven 96, bij de Mouterbrug waar in het elektra huisje geschilderd is door Vera in 2012. Tussen 14:00 en 15:00 is er een workshop waar de kinderen zich fraai kunnen aankleden en tekenen de omtrek op de muur bij de trappen. Ouders of vrijwilligers mogen hierbij helpen.
Daarna mogen jullie het inkleuren met stoepkrijt. 
Tip! Neem zelf een mooie grote hoed mee of feestelijke kledij (of teken deze),een waaier, cape etc.  die gaan we inkleuren.
We maken natuurlijk ook foto’s. Bij de feestelijke afsluiting is jullie kunstwerk klaar! 

Art Academy Rotterdam

Marktkraam

West en Nathalie vormen samen de AAR. Zij geven lessen en workshops in tekenen, schilderen, knutselen en andere creatieve bezigheden, vanuit hun atelier aan de Mathenesserdijk 16 en op locatie, zoals scholen en Huizen van de Wijk. Voor alle leeftijden hebben we een geschikte activiteit.

Tijdens het lentefestival kun je onze stand bezoeken voor een originele tekening of een leuke kaart.

Mahm

Marktkraam

Hamid Ahmadi is afkomstig uit Afghanistan. In 2017 begon hij met zijn eigen kledingmerk mahm. Na jaren bezig te zijn om zijn brand vorm te geven is hij eindelijk klaar om zijn brand MAHM te presenteren aan de wereld. Samen met Marketing & Branding expert Benito Akrosie blaast hij zijn brand mahm nieuw leven in! Zijn collectie bestaat voornamelijk uit gerecycled kleding, jassen & tassen die als missie bijdragen aan een duurzame samenleving. In samenwerking met greenprintid.nl verzamelen zij materialen zoals vinyl & mesh banners, oude en/of verkeerd bedrukt of overschot kleding die her-gebruikt kunnen worden om het om te toveren tot spraakmakende duurzame producten! Bij het aanschaffen van elke item gaat er een gedeelte naar een goed doel om Creative Hubs te ontwikkelen ten behoeve om de creativiteit te stimuleren van kansarme jongeren wereldwijd. Wil je meer weten hierover of de collectie zien? kom 7 & 8 mei naar de Lente Festival Delfshaven!

Ddyammie

Marktkraam

Ddyammie is een 1 manszaakje of beter gezegd een 1 vrouw business. Die 14 jaar geleden is opgericht. En sedert die tijd vele pieken en dalen heeft gekend, maar nooit de passie voor kwaliteit en creativiteit met eten heeft verloren. Op feesten, evenementen en festivals wordt er gevarieerd eten en hapjes aangeboden. Het paradepaardje van deze cateraar is de creatieve soms zeker kunst te noemen fruitdecoraties die worden gemaakt ook de chocolade aardbeiboeketten scoren hoog. Kortom ddyammie is een beleving die je moet proeven. Het team waar ze mee werkt diverse koks en serveer en verkoopmedewerkers zijn de hospitality waard waarvoor het bedrijfje staat.
Op 7 en 8 Mei zal dit bedrijf iets kleins aanbieden aan de bezoekers tegen redelijke prijzen.

Oude of Pelgrimvaderskerk

Tussen 12:00 – 16:00 De Pilgrim Presentation

In de Ankie Verbeek-Ohr-zaal van het Eben-Haëzergebouw achter de Oude of Pelgrimvaderskerk bevindt zich sinds 2009 de Pilgrim Presentation. Deze expositie vertelt aan de hand van teksten (in het Nederlands en Engels), afbeeldingen, (reproducties van) documenten, voorwerpen en een audiovisuele presentatie het verhaal van de Pilgrim Fathers. De Pelgrimvaders waren Engelse godsdienstvluchtelingen die ruim 400 jaar geleden vanuit Delfshaven de reis naar ‘De Nieuwe Wereld’ ondernamen. De expositie is zowel op zaterdag 7 mei als zondag 8 mei te bezoeken.

Op deze pagina vind je steeds de meest actuele informatie.

8mei

Begintijd: 13:00
Eindtijd: 16:00

Locatie:
Piet Heynsplein

Prijs: Gratis

Type event: Delfshaven Festival

Meer info