Tristan & Isolde is waarschijnlijk de meest bekende middeleeuwse legende, waarvan talloze versies bestaan. Dit programma is geïnspireerd door het verhaal, de thema’s die daarin voorkomen en de plaatsen waar het zich afspeelt: liefde, magie, denkbeeldige wezens, verlangen en de dood. Het concert bestaat uit a capella arrangementen van prachtige middeleeuwse liederen (waarvan veel door Les Itinérantes), waaronder het prachtige Les Itinérantes-Assezmeplestetbienlevoil (MariedeFrance),overeengeheime nachtelijke ontmoeting tussen twee geliefden. Daarnaast ook traditionele liederen, een world music lied en originele composities. Het Franse a capella trio Les Itinérantes neemt de luisteraar mee op een reis door tijd en ruimte waar fantasie en realiteit elkaar ontmoeten…

Les Itinérantes (‘de Reizigers’) wordt gevormd door drie energieke jonge françaises, die zich moeiteloos door de eeuwen en de continenten van de muziekgeschiedenis verplaatsen. Tijdens hun optredens maken ze gebruik van subtiele theatrale elementen. Een lust voor oog en oor! 

Om 20:00 uur vindt een korte inleiding plaats door een van de leden van het ensemble over de muziek die er tijdens het concert te horen is. De deuren zijn vanaf 19:15 open.

5november

Begintijd: 20:00
Eindtijd: 22:30

Locatie:
Aelbrechtskolk 20

Prijs: Kaarten kosten €26,50 ( t/m 26 jaar €16,50)

Type event: Concert

Meer info