Zondag is alweer de laatste dag van het Lente festival Delfshaven. Van 16.00 tot 19.00 kunt u genieten van verschillende optredens. Natuurlijk zijn er voldoende hapjes en drankjes. Wat een voorrecht om zo veel verschillende muziekstijlen te laten horen op één dag. Daarnaast zijn er ook nog marktkraam. Benieuwd? Schroom dan niet zondag 8 mei een kijkje te komen nemen op het Piet Heynsplein.

De optredens worden uitgevoerd door:

Speaker Peer Hommel

Peer Hommel is een schrijvende Rotterdamse met het hart op de tong. Zij neemt de lezer mee in een persoonlijke belevingswereld, waar hard hand-in-hand gaat met kwetsbaar en humor met verdriet. Haar teksten vormen een voorstelling van klein, herkenbaar leed, een grootstedelijk verlangen en de niet-lullen-maar-poetsen mentaliteit.

CGK Delfshaven

Het chr. gem. koor Delfshaven is opgericht in 1959 door een groepje enthousiaste twintigers. Inmiddels is het koor ruim 60 jaar jong, en nog even bruisend als vanaf de start. We hebben ruim 50 leden in de leeftijd van 25 tot 85 en zingen met elkaar mooie liederen. Onze thuisbasis is de Pelgrimvaderskerk, waar we wekelijks repeteren. Door de muziek getuigen we van Gods liefde en trouw en dit proberen we uit te dragen naar ons publiek. Naar de kerken waar we zingen, de verpleeghuizen maar ook op festivals zoals het Pilgrim Harbour Festival. 
Jaarlijks geven we een concert, waarbij we graag samenwerken met diverse musici, zoals Joyful Inspiration.

Waar lente in verbinding staat met nieuw leven, zingen wij als koor liederen die ons verbinden met de hoop die in ons is, in vreugde en verdriet, uitkijkend naar een nieuwe toekomst vol van hoop.

Joyfull Inspiration

Muziek maken is het mooiste wat er is. Het is uitdagend, geeft ontspanning en mensen worden erdoor geraakt. Wij, Iris Schoonewille en Sander van der Kaaij, spelen al langere tijd met veel plezier als duo op fluit en piano samen tijdens diverse optredens en concerten. Tijdens het lentefestival Delfshaven spelen we een gevarieerd programma van musical tot klassiek.

Worship & Praise

Worship & Praise bestaat al 7 jaar in dezelfde samenstelling. Met onze muziek willen wij de mensen vreugde en liefde brengen, kortom een zegen zijn. Ook willen wij door onze manier van muziek maken laten zien dat er altijd vreugde en gezelligheid is bij de Heer.

Kaseko Formatie G

Kaseko Formatie G is een band met zang.

The Outcry

The Outcry is een Christelijke community, gospel groep en brand. Door middel van muziek reiken we uit naar ongelovigen, zoekenden en gebrokenen. We bezoeken verschillende instanties om daar het evangelie te verspreiden. Daarnaast organiseren we activiteiten voor Christelijke jongeren. We komen bij elkaar om samen te bidden, aanbidden en fellowshippen.

The Outcry NL (gospel groep) bestaat uit 25 zangers/zangeressen en 6 muzikanten.

Dolores Hart

Dolores Hart zij is moeder, zzp-er, wijkraadslid en secretaris van gemengd zangkoor Subesa en leer- en trefcentrum Wi Masanga. Vanuit haar liefde voor verbinding van mensen met een diverse achtergronden neemt zij vaak het initiatief om bij evenementen diverse groepen uit alle windstreken bij elkaar te brengen en deze met passie te presenteren on stage. In Delfshaven kent men haar dan als bevlogen en gezellige presentatrice op diverse wijkfestivals. Dolores zal als gastvrouw u verwelkomen en u wat achtergrond van de artiesten meegeven.

Art Academy Rotterdam

Marktkraam

West en Nathalie vormen samen de AAR. Zij geven lessen en workshops in tekenen, schilderen, knutselen en andere creatieve bezigheden, vanuit hun atelier aan de Mathenesserdijk 16 en op locatie, zoals scholen en Huizen van de Wijk. Voor alle leeftijden hebben we een geschikte activiteit.

Tijdens het lentefestival kun je onze stand bezoeken voor een originele tekening of een leuke kaart.

Mahm

Marktkraam

Hamid Ahmadi is afkomstig uit Afghanistan. In 2017 begon hij met zijn eigen kledingmerk mahm. Na jaren bezig te zijn om zijn brand vorm te geven is hij eindelijk klaar om zijn brand MAHM te presenteren aan de wereld. Samen met Marketing & Branding expert Benito Akrosie blaast hij zijn brand mahm nieuw leven in! Zijn collectie bestaat voornamelijk uit gerecycled kleding, jassen & tassen die als missie bijdragen aan een duurzame samenleving. In samenwerking met greenprintid.nl verzamelen zij materialen zoals vinyl & mesh banners, oude en/of verkeerd bedrukt of overschot kleding die her-gebruikt kunnen worden om het om te toveren tot spraakmakende duurzame producten! Bij het aanschaffen van elke item gaat er een gedeelte naar een goed doel om Creative Hubs te ontwikkelen ten behoeve om de creativiteit te stimuleren van kansarme jongeren wereldwijd. Wil je meer weten hierover of de collectie zien? kom 7 & 8 mei naar de Lente Festival Delfshaven!

Tijdens het lentefestival kun je onze stand bezoeken voor een originele tekening of een leuke kaart.

Ddyammie

Marktkraam

Ddyammie is een 1 manszaakje of beter gezegd een 1 vrouw business. Die 14 jaar geleden is opgericht. En sedert die tijd vele pieken en dalen heeft gekend, maar nooit de passie voor kwaliteit en creativiteit met eten heeft verloren. Op feesten, evenementen en festivals wordt er gevarieerd eten en hapjes aangeboden. Het paradepaardje van deze cateraar is de creatieve soms zeker kunst te noemen fruitdecoraties die worden gemaakt ook de chocolade aardbeiboeketten scoren hoog. Kortom ddyammie is een beleving die je moet proeven. Het team waar ze mee werkt diverse koks en serveer en verkoopmedewerkers zijn de hospitality waard waarvoor het bedrijfje staat.
Op 7 en 8 Mei zal dit bedrijf iets kleins aanbieden aan de bezoekers tegen redelijke prijzen.

Oude of Pelgrimvaderskerk

Tussen 12:00 – 16:00 De Pilgrim Presentation

In de Ankie Verbeek-Ohr-zaal van het Eben-Haëzergebouw achter de Oude of Pelgrimvaderskerk bevindt zich sinds 2009 de Pilgrim Presentation. Deze expositie vertelt aan de hand van teksten (in het Nederlands en Engels), afbeeldingen, (reproducties van) documenten, voorwerpen en een audiovisuele presentatie het verhaal van de Pilgrim Fathers. De Pelgrimvaders waren Engelse godsdienstvluchtelingen die ruim 400 jaar geleden vanuit Delfshaven de reis naar ‘De Nieuwe Wereld’ ondernamen. De expositie is zowel op zaterdag 7 mei als zondag 8 mei te bezoeken.

Hou voor verdere informatie deze site in de gaten.

8mei

Begintijd: 16:00
Eindtijd: 19:00

Locatie:
Piet Heynsplein

Prijs: Gratis

Type event: Delfshaven Festival

Meer info