Op woensdag 3 november 2021 vindt de heropening plaats van het Zakkendragershuisje, de Culturele Huiskamer van Historisch Delfshaven.

De heropening vindt plaats om 15.30 uur door wethouder van Cultuur, dhr. Said Kasmi.

Op 14 oktober 2019 is de stichting Het Zakkendragershuisje opgericht met als doelstelling  : Het in stand houden en exploiteren van het Rijksmonument Het Zakkendragershuisje, Voorstraat 13 te Rotterdam. 

Zij tracht dat onder meer te bereiken door :

  • Het programmeren en verhuren van het pand voor culturele activiteiten zoals huiskamertheatervoorstellingen en huiskamerconcerten; het verzorgen van lezingen, cursussen, trainingen, yoga, vergaderingen, kleine beurzen en dergelijke;
  • Het zijn van een belangrijk middelpunt voor bewoners en bezoekers van Historisch Delfshaven en alle andere activiteiten die met het voorgaande verband houden .

De missie: Het Zakkendragershuisje wordt de culturele huiskamer van Historisch Delfshaven

In 2017 opende de Het Zakkendragershuisje haar deuren als thuisplaats voor theatergroep Drijfzand, een nieuw theater met een kleine zaal voor 30 mensen en een ruime foyer met expositieruimte. Het Zakkendragershuisje wil verbinden, er zijn voor alle Rotterdammers met name uit Historisch Delfshaven. Het Zakkendragershuisje brengt Rotterdammers samen door o.a. theaterbeleving en daagt hen uit in een veilige omgeving elkaar en het theater te leren kennen. De kleinschaligheid van het theater zorgt voor dat huiselijke en veilige gevoel. Bij ons vindt er een dialoog plaats tussen bewoners, kunstenaars en publiek. Iedereen moet zich in dezelfde mate welkom voelen. We hebben daarom een veelzijdige programmering. Het Zakkendragershuisje is ook een opstap voor professionele jonge theatermakers en acteurs op weg naar een zelfstandig bestaan. De bezoekers maken in Het Zakkendragershuisje op een laagdrempelige manier kennis met verrassende, experimentele, traditionele en innovatieve kunst. Het Zakkendragershuisje, bescheiden in grootte, is de plek van verbinding, verwondering en verrassing in Delfshaven.

Renovatie 

Het Zakkendragershuisje is in 2020 aangekocht door NV Stadsherstel Rotterdam. Deze nieuwe eigenaar heeft het pand volledig gerenoveerd: van september 2020 tot mei 2021 aan de buitenzijde en van mei 2021 t/m oktober 2021 aan de binnenzijde met dit schitterende resultaat als gevolg.

Drijfzand

Theaterstichting Drijfzand is en blijft de hoofdgebruiker van Het Zakkendragershuisje en daarmee is de continuïteit gewaarborgd.

Bij deze bent u uitgenodigd om kennis te komen maken met deze vernieuwde parel van Historisch Delfshaven en met het glas te heffen op een prachtige toekomst.

Afbeelding met lucht, gebouw, buiten, huis
Automatisch gegenereerde beschrijving

3november

Begintijd: 15:30
Eindtijd: 17:00

Locatie:
Voorstraat 13, 3024 RS Rotterdam

Prijs: Gratis

Type event: Heropening

Meer info