Zaterdag zal het terras open gaan om 13.00 waarbij DJ Mink om 14.00 het muziekspektal zal openen. Vanaf 16.00 zullen er meerdere optredens plaatsvinden. Daarnaast zijn er ook nog marktkramen. Kom en geniet van de muziek, het drinken en eten, maar vooral van de gezelligheid. De optredens worden uitgevoerd door:

DJ Mink

14:00-16:00

Martin Minkenberg (DJ Mink) doet aan gitaar en jazz maar dan wel eclectisch omdat hij van moeilijke woorden houdt. Hij geeft samen met Pepijn van Dorst ‘commuZicatie’ cursussen om mensen beter te laten samenwerken geholpen door muziek. Verder dwarrelt hij langs allerlei stijlen omdat in alles goeds te vinden is. Dit keer is ‘lente-achtig’ de inspiratie voor DJ Mink, dat kan geen toeval zijn.

Aymar

16:00-17:30

De Haagse artiest Aymar Torres is een mengelmoes van culturen: een Arubaanse vader en een Colombiaanse moeder, geboren en getogen op Aruba, met een liefde voor Latin muziek en in het bijzonder Braziliaanse bossa nova. Moeiteloos zingt het muzikale talenwonder in het Portugees, Spaans, Italiaans, Frans en Papiaments. Een optreden van Aymar is als een reis door de Cariben en Latijns Amerika, met uitstapjes naar de Middellandse Zee.

Heights Meditation

18:15-19:45

Rechtstreeks uit Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, maakt Heights Meditation reggae met dub, ska, hip-hop, dancehall en Surinaamse invloeden. Het creëren van positieve, aanstekelijke en energieke muziek resulteert altijd in good vibes.
Onafhankelijk en zonder media aandacht leidden hun energieke live optredens tot een groter publiek en fanbase. In korte tijd groeide Heights Meditation uit tot een van de meest succesvolle underground reggae bands van de Benelux. Deze jongens branden elke plek uit.
Een Heights Meditation show is een mix van eigen materiaal met klassiekers. Leadzangers Danny “Smooth” & Otty Ranking zingen in een unieke mix van Engels, Patois en Surinaams. Gesteund door Murl (Bas), Frits (Toetsen), Colin (Gitaren) en Tiv (Drums). Samen brengen zij hun kijk op reggae die resulteert in de unieke Heights Meditation sound.

Ragmob

20:30-22:00

Ragmob speelt de muziek die voorheen alleen nog uit krakende radiootjes kwam: hillbilly, honky-tonk & Western swing. 

Semi- of helemaal akoestisch met veel aandacht voor de meerstemmige vocalen. Dynamiek en instrumentenpartijen zijn tot in de kleinste details uitgewerkt. De Scheveningse superband staat erom bekend elk publiek aan het dansen te krijgen. Van kinderen tot ouderen van dagen en van motorclubs tot aan een touringcar Japanse diplomaten – het dondert niet, ze krijgen allemaal de boogie in de benen van Ragmobs aanstekelijke muziek.

Naast old-time classics van o.a. Bob Wills, Hank Williams senior en Johhny Cash, heeft Ragmob een flink repertoire van eigen makelij. Deze juweeltjes, aangevuld met een aantal vertolkingen van hun grote helden, zijn te bewonderen op het gelijknamige debuutalbum Ragmob dat begin 2018 is uitgebracht op het label Hering Records.

Art Academy Rotterdam

Marktkraam

West en Nathalie vormen samen de AAR. Zij geven lessen en workshops in tekenen, schilderen, knutselen en andere creatieve bezigheden, vanuit hun atelier aan de Mathenesserdijk 16 en op locatie, zoals scholen en Huizen van de Wijk. Voor alle leeftijden hebben we een geschikte activiteit.

Tijdens het lentefestival kun je onze stand bezoeken voor een originele tekening of een leuke kaart.

Mahm

Marktkraam

Hamid Ahmadi is afkomstig uit Afghanistan. In 2017 begon hij met zijn eigen kledingmerk mahm. Na jaren bezig te zijn om zijn brand vorm te geven is hij eindelijk klaar om zijn brand MAHM te presenteren aan de wereld. Samen met Marketing & Branding expert Benito Akrosie blaast hij zijn brand mahm nieuw leven in! Zijn collectie bestaat voornamelijk uit gerecycled kleding, jassen & tassen die als missie bijdragen aan een duurzame samenleving. In samenwerking met greenprintid.nl verzamelen zij materialen zoals vinyl & mesh banners, oude en/of verkeerd bedrukt of overschot kleding die her-gebruikt kunnen worden om het om te toveren tot spraakmakende duurzame producten! Bij het aanschaffen van elke item gaat er een gedeelte naar een goed doel om Creative Hubs te ontwikkelen ten behoeve om de creativiteit te stimuleren van kansarme jongeren wereldwijd. Wil je meer weten hierover of de collectie zien? kom 7 & 8 mei naar de Lente Festival Delfshaven!

Ddyammie

Marktkraam

Ddyammie is een 1 manszaakje of beter gezegd een 1 vrouw business. Die 14 jaar geleden is opgericht. En sedert die tijd vele pieken en dalen heeft gekend, maar nooit de passie voor kwaliteit en creativiteit met eten heeft verloren. Op feesten, evenementen en festivals wordt er gevarieerd eten en hapjes aangeboden. Het paradepaardje van deze cateraar is de creatieve soms zeker kunst te noemen fruitdecoraties die worden gemaakt ook de chocolade aardbeiboeketten scoren hoog. Kortom ddyammie is een beleving die je moet proeven. Het team waar ze mee werkt diverse koks en serveer en verkoopmedewerkers zijn de hospitality waard waarvoor het bedrijfje staat.
Op 7 en 8 Mei zal dit bedrijf iets kleins aanbieden aan de bezoekers tegen redelijke prijzen.

Oude of Pelgrimvaderskerk

Tussen 12:00 – 16:00 De Pilgrim Presentation

In de Ankie Verbeek-Ohr-zaal van het Eben-Haëzergebouw achter de Oude of Pelgrimvaderskerk bevindt zich sinds 2009 de Pilgrim Presentation. Deze expositie vertelt aan de hand van teksten (in het Nederlands en Engels), afbeeldingen, (reproducties van) documenten, voorwerpen en een audiovisuele presentatie het verhaal van de Pilgrim Fathers. De Pelgrimvaders waren Engelse godsdienstvluchtelingen die ruim 400 jaar geleden vanuit Delfshaven de reis naar ‘De Nieuwe Wereld’ ondernamen. De expositie is zowel op zaterdag 7 mei als zondag 8 mei te bezoeken.

Verdere informatie over het lente festival Delfshaven volgt. Hou hierover onze site in de gaten voor nieuwe informatie.

7mei

Begintijd: 13:00
Eindtijd: 22:00

Locatie:
Piet Heynsplein

Prijs: Gratis

Type event: Delfshaven Festival

Meer info