Far Cries 401 is een reprise van de muziekvoorstelling die in september 2020 hoge ogen gooide op de Rotterdamse Operadagen. Het vertrekpunt van de voorstelling is de historische reis die de Pilgrims in 401 jaar geleden naar Amerika maakten. Deze reis bracht de Pilgrims van Leiden naar Delfshaven, vanwaar ze koers zetten naar Engeland om vervolgens door te reizen naar de ‘Nieuwe Wereld’. Het vertrek van de Pilgrims gepaard met een hartverscheurend afscheid van dierbaren die in Europa achterbleven.

Far Cries 401 plaatst het verdriet van Pilgrims en achterblijvers in een hedendaagse context. Ruim vierhonderd jaar na het vertrek van de Pilgrims dwong het coronavirus talloze mensen om eveneens gedwongen afscheid van hun dierbaren te nemen. Far Cries 401 vervlecht het verdriet van toen met de pijn van nu in een ontroerende voorstelling in de Pelgrimskerk, niet ver van de plek waar de Pilgrims vierhonderd jaar geleden koers zetten naar het onbekende.

Muziek, tekst, licht, improvisatie, alsmede het carillon van de Pelgrimvaderskerk spelen een rol in het vertellen van deze aangrijpende, maar ook hoopvolle persoonlijke verhalen van toen en nu. Met Nederlands én Engels als voertalen vormt Far Cries 401 een hedendaagse reflectie over afscheid, verdriet en liefhebben in Rotterdam, de stad van komen en gaan.

21juli

Begintijd: 19:00
Eindtijd: 21:00

Locatie:
20 Aelbrechtskolk, 3024 RE Rotterdam

Prijs: €20,-

Type event: Concert

Meer info